Till förstasidan
   
       
Snabbare nät
Forskare har lyckats generera rekordhöga frekvenser för datakommunikation. Nyckeln till övervinnandet av hastighetsbarriären heter spinntroniska oscillatorer. Spinntroniska oscillatorer anses kunna revolutionera hastigheten och prestandan vid trådlös kommunikation. Med spinntroniska oscillatorer har man genererat frekvenser på över 46 GHz, och man är övertygade om att man kan komma ändå högre upp i frekvens. Det här är ju helt nya, outnyttjade frekvensband som kan användas för bredbandig trådlös överföring.
 

Fyra miljarder trådlösa
GSM Association har beräknat att det nu finns fyra miljarder mobilanslutningar i världen. Ja du läste rätt, fyra miljarder. Enligt beräkningarna kommer sexmiljardersgränsen att passeras 2013.

För den största ökningen de senaste åren står mobilt bredband och maskin till maskinkommunikation (m2m/w2m). Någon dramatisk ökning av människor som mobilanvändare i västvärlden talar man inte om idag, tillväxttakten för dessa typer av abonnemang finns främst i utvecklingsländer.

 
4G på G
4G:nu händer det
LTE, en av teknikerna för 4G, spås av branschbedömare få riktig fart under 2009. 4G lanseras på bred front under 2010 och installationer påbörjas just nu över hela världen, även om inte 4G standarden LTE är färdig än. Fördelarna med LTE är ju den höga bandbredden för mobilt bredband och blir en naturlig hastighetsfortsättning på de nuvarande teknikerna HDSPA, HSUPA och HSPA. Tekniken förespås bli den ledande 4G tekniken inom den närmaste 5-årsperioden. Under skarpa tester har man nått 300 Mbit/s i nedlänk. Hittills har närmare 20 operatörer över hela världen offentliggjort sina planer för 4G med LTE-teknik.


 
 
Senaste nytt som rss
 
Senaste nytt
 
Induo AB
Tel: 08 - 659 43 00
info@induowireless.com