Till förstasidan
   
       
Stöldgods låses via mobilnäten
Japanska datorägare skall vid stöld kunna radera hårddisken på sin dator, även om datorn är avstängd. Fujitsu utvecklar en teknik som skall kunna distansradera din dator om du har mobiltäckning och om du befinner dig i Japan. Tekniken baseras på den Japanska mobiloperatören Willcoms mobilnät som varken är GSM, UMTS eller HSPA, nej Willcoms nät följer liksom en del andra asiatiska operatörer standarden PHS. Tekniken för fjärradering bygger på en krypterad hårddisk med en modul som tar emot signaler från mobilnätet förutsatt att batteriet inte är helt tomt. Vid stöld skickas ett kommando som raderar datorns krypteringsnyckel och gör innehållet obrukbart. För den som så vill kan även datorns hårdvara låsas så att den inte startar. I slutet av året lanseras den nya tekniken.
 
Ny standard för Blåtand
Äpple eller päron, kaffe eller the? Med den nya Bluetooth 3.0 behöver man inte välja WLAN eller Bluetooth, för Bluetooth 3.0 har båda standarderna implementerade från start. Första anslutningen mellan två blåtandsprodukter sker på samma sätt som tidigare, med bibehållen säkerhet, men överföringen av data sker alltså inte nödvändigtvis via enheternas Bluetoothchip. Den nya profilen heter PAL (vilket står för 802.11 Protocol Adaptation Layer) och är bakåtkompatibel med tidigare versioner av Bluetooth. De första produkterna väntas dyka upp på marknaden inom nio till tolv månader.

 

Säkerhetstipsar på YouTube
Myndigheten PTS finns numera på YouTube. Syftet är att lära svenska folket mer om säkerhet i trådlösa applikationer. Myndigheten ansera att kunskapen om hur man skall konfigurera trådlösa routrar, använda bluetooth eller surfa säkert på allmän plats är dåligt spridd och vill på detta sätt göra människor uppmärksamma på säkerhetsaspeketen. En annan anledning är säkert den senaste mediastormen om fildelning där många människor som tidigare inte varit så intresserade av ämnet nu vill säkerställa att deras trådlösa nät inte används på ett felaktigt sätt.
 
 
Senaste nytt som rss
 
Senaste nytt
 
Induo AB
Tel: 08 - 659 43 00
info@induowireless.com