Till förstasidan
   
  Bookmark and Share    

Livsviktig trådlös överföring
En pacemaker som inte fungerar är naturligtvis ödesdigert för den som är beroende av den. Detta har St. Jude Medical tagit fasta på och har med hjälp av medicinsk telemetri på 400 MHz bandet kopplat ihop pacemakern trådlöst med internet. Pacemakern kan då kontrolleras av läkaren i realtid via internet.


Den första pacemakern har redan opererats in i en patient och minst en gång per dag överför den sin driftstatus till ansvarig läkare. Vid en driftsavvikelse kontaktas läkaren direkt oavsett tidpunkt. Överföringsavståndet är ungefär 2 meter och basstationen placeras därför vid patientens säng.

 
Tillväxt för mobil data Mobil datatrafik fortsätter växa
De kommande fem åren förutspås mobil datatrafik vara större per månad än den mängd data som överfördes i näten under hela 2008. Analysföretaget ABI Research har sammanställt en prognos som räknar med en 1400 %-ig ökning under den kommande femårsperioden. Idag står USB modem, routrar och andra periferiutrustningar för två tredjedelar av trafiken. Inom den kommande femårsperioden förutspås användningen skifta över till inbyggda 3G modem och 4G modem där så mycket som 50 procent av den överförda datamängden förutspås komma från inbyggda enheter.

 
mifi
Ny trådlös term: MiFi
Att dela sin trådlösa uppkoppling med andra är en trend på tillväxt. Under hösten kommer de första MiFi enheterna ut på marknaden. I korthet ett turbo 3G modem med inbyggt WLAN så att fler användare kan dela på en uppkoppling. Vem vet, kanske blir det årets julklapp?
 
 
Senaste nytt som rss
 
Senaste nytt
 
Induo AB
Tel: 08 - 659 43 00
info@induowireless.com