Bookmark and Share
       
  Maestro Heritage

Mobilt bredband ökar
Post och Telestyrelsen har gjort en undersökning av svenska konsumenters bredbandsvanor. PTS drar slutsatsen att antalet kabelanslutna bredbandskunder minskat från 47% av befolkningen till 38% befolkningen. Av de anslutningsformer som ökat mest återfinns mobilt bredband med en ökning från 7 till 11 procent. En stark tillväxt återfinns inom maskin till maskin kommunikation, något som även tidningen Tech World nyligen uppmärksammade i en artikel.

 
  nyheter  
  Teknikprisad

HSPA stort teknikprisad teknik
Innovatörerna bakom HSPA tekniken nominerades till stora teknikpriset och vann! Bland tre nominerade bidrag blev Turbo 3G det vinnande bidraget. För sin nyckelroll i utvecklingen emottog de två Ericssonanställda Stefan Parkvall och Erik Dahlman 300 000 kronor. Utvecklingsarbetet har lett till en dramatisk ökning av datahastigheten i mobilnäten, något som även lett fram till termen mobilt bredband, en term som knappast skulle existerat utan de höga hastigheter vi upplever i dagens nät. Morgondagens nät är redan under utveckling och de två pristagarna är inblandade i utvecklingen av 4G nätet som lurar runt hörnet. Vi på Induo gratulerar till framgången och konstaterar att uppskattande ord om 3G nätens förträfflighet i maskin till maskin kommunikation är något vi dagligen stöter på i vårt arbete.

 
  nyheter  
  Laddning
Uppdrag laddning trådlöst
Trådlös batteriladdning är alltjämt en teknik under utveckling. Organisationen Wireless Power Consortium samlar mobilbranschens stora som ST-Ericsson, Samsung och Nokia, men även batteritillverkare som Duracell har anslutit sig. Målet för Wireless Power Consortium är att utveckla en tillverkaroberoende standardteknik för trådlös laddning så att trådlös laddning kan användas trots olika tillverkare. Det riktiga genombrottet har inte ännu kommit, men är säkert en teknik som kommer inom kort.

 


nyheter  
Induo AB | info@induowireless.com | 08-659 43 00